Pages

Sunday, January 2, 2011

Senyumanmu amat manis

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang

~salam manis semua~

terlebih dahulu mari kita sama-sama senyum boleh?
x nak senyum? kenapa? ada masalah ke?


hehe ok la cik ss arap semua yang sudi baca entri ni tengah senyum tu...key..
oklah napa cik ss suruh senyum?..
mestila senyum tu amalan mulia kan? sebab tu cik ss pun suka senyum dan senyuman cik ss ni simple je tapi boleh bagi kesan positif pada diri sendiri..




1- Bila senyum untuk diri sendiri depan cermin kita akan rasa tenang!..lebih confidences!..lebih menghargai diri sendiri!.. tak percaya jum kita praktik mulai dari hari ni..tengok hasilnya.





2- Senyum untuk orang lain juga boleh buat kita rasa bahagia bila orang tu sambut balik senyuman kita..bahagia tak rasa? bila kita murah dengan senyuman, kita akan jadi orang yang senang didekati dan bukan orang yang akan dijauhi ye.






3- Lagi pun senyum juga boleh hilangkan rasa takut atau gementar..contohnya masa nak interview ke..masa first date ke..hehe..jadi kita akan jadi lebih cool dan akan jadi diri kita sendiri, tulah yang sepatutnya.







4- Ada orang muka dia nampak lagi sweet kalau dia senyum..betul tak?ha ada kan orang macam tu..kalau dia tak senyum tak nampak sweet pun..so cuba tilik muka kat cermin..kalau rasa muka korang lagi sweet time senyum..apa lagi..senyumla selalu..tapi jangan terover sudah nanti orang apa la orang kata kan.







Ok ini saja untuk kali ni cik ss pilih untuk tulis..diharap bermanfaat untuk kita...nampak macam simple tapi kalau kita amalkan selalu percayalah kuasa senyum itu mampu mengubah hidup anda kearah yang lebih bagus dan luar biasa hebat sekali..yahhh!!

4 comments:

A.S.T.I.N.A said...

Baiklah.. saya senyum.. :)
Sgt comellah anda ini..

cik suka senyum said...

Bagus cik astina...anda nampak comel dengan senyuman itu...hehehe

amin..arap2 saya dapat jadi comel selalu..hehehhe:):):)

Tuan Din said...

saya tak ada gg depanlah... susah nak senyum...
hahaha

cik suka senyum said...

hahaha...senyum sambil tutup mulut ngan tangan ye tuan din...awwwww...haha

Post a Comment

About Me

My photo
=)senyum itu menceriakan...senyum itu penawar duka...senyum itu sedekah(=

sila la masuk tetamu